menu

Combikorting

geldig tm 31 mei

Bekijk hier onze aanbiedingen ⟫

De AVHG en privacy wet per 25 mei overal ingevoerd

Wat zeggen onze cursisten:


grade grade grade grade grade
Bij house of media heb ik veel kennis opgedaan over het Adobe CS-pakket.
Nick Kadam Lees verder »

AVHG en privacy: nieuwe verwerkersovereenkomst en register datalekken online

Per 25 mei geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVHG) in de hele Europese Unie. Vanaf die datum vervalt de Wet Bescherming Persoonsgegevens en heeft iedereen te maken met deze nieuwe AVG wet. Voor veel bedrijven betekent dit een grote impact op hoe zij privacy gegevens verwerken. https://www.youtube.com/watch?time_continue=118&v=38PRxR7U5bY

AVG

Wat veel mensen niet weten is dat de wet al in mei 2016 in werking is getreden De eind datum om deze wet te voldoen is dus  25 mei. En die datum komt met rasse schreden dichterbij. Na 25 mei kunnen inwoners van de EU bij elk bedrijf, website of overheidsinstantie opvragen wat voor gegevens zij over hen hebben, waarom zie die hebben en met wie ze deze gegevens delen.

Delen, delen, delen

We delen vandaag de dag alles met iedereen. En zonder dat je het weet laat je daarbij heel wat sporen achter. Sporen met persoonlijke gegevens zoals , wie je bent , wat je doet, wie je vrienden zijn. En hoe dat er uitziet door de foto’s die je  deelt. Anderen mogen deze gegevens niet zomaar gebruiken. Iedereen heeft recht op privacy. Uitzonderingen op de wet zijn de foto op je paspoort of identiteitskaart. De bodyscan op de luchthaven of het delen van je bloedgroep met de dokter voor je eigen veiligheid.

Wat is privacy?

Privacy is persoonlijke vrijheid, het ongehinderd , alleen , in eigen kring of met een  partner ergens kunnen vertoeven. Gelegenheid om zich af te zonderen om storende invloeden van de buitenwereld te ontgaan. Een toestand waarin een mens er zeker van is dat zonder zijn toestemming zo weinig mogelijk andere mensen zich op zijn terrein zullen begeven. En tegenwoordig kun je dat aanvullen met : Zelf bepalen wie welke informatie over ons krijgt en de wens onbespied en onbewaakt te leven.

Wat verandert er?

Bedrijven die persoonsgegevens verwerken moeten kunnen aangeven waar die gegevens vandaan komen  met welk doel ze worden verwerkt en met wie ze gedeeld worden. Daarnaast moeten ze kunnen aangeven hoe lang deze gegevens bewaard worden en waar je eventueel een klacht in kunt dienen. Door deze wet krijg je meer en verbeterde privacy rechten. Dit houdt in dat je je eigen gegevens makkelijk kunt inzien, kunt laten corrigeren of eventueel verwijderen.

Toestemming

Een bedrijf moet een geldige toestemming van je krijgen om je persoonsgegevens te verwerken. En een bedrijf moet ervoor zorgen dat het net zo makkelijk is om die toestemming weer in te trekken als om te geven. Bedrijven, overheden en organisaties mogen in Nederland alleen privacygevoelige gegevens opslaan van kinderen boven de 16 jaar. Voor kinderen jonger dan 16 jaar is toestemming van de ouders nodig.

Datalekken

In elk bedrijf gaat er wel eens iets mis. Maar als dit betekent dat er geen beveiliging meer is van persoonsgegevens dan heet dit een datalek. Een datalek moet nu wettelijk binnen 72 uur gemeld worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de betrokkenen. Als bedrijf of organisatie kun je niet meer denken, ach het komt wel goed.

AP Autoriteit Persoonsgegevens.

AP is een toezichthouder op het verwerken van persoonsgegevens en houdt dus toezicht op de naleving van de wettelijke regels voor de bescherming van persoonsgegevens en adviseert over de nieuwe regelgeving

House of Media

Onderaan onze site kun je de privacyverklaring van House of M/T terugvinden. Hierin staat precies beschreven welke gegevens van jouw verwerkt worden, het doel van het verwerken van de gegevens, het waarom van het verwerken van de persoonsgegevens en hoe lang de gegevens bewaard worden. Hoe de veiligheid en de opslag van persoonsgegevens geregeld is en of ze gedeeld en geanalyseerd worden. Je kunt alles nog een keer in alle rust goed nalezen via de volgende link https://house-of-media.nl/privacyverklaring/

House of media mocht voor deze bedrijven bijdragen aan kennis en vaardigheden