menu

Buzz Lightyear & de Watergeuzen

Wat zeggen onze cursisten:


grade grade grade grade grade
Deze opleiding is een keerpunt in m'n carrière geweest!
Marije Lees verder »

Mengvoer: Buzz Lightyear & de Watergeuzen

Het webdesign bedrijf goldmund wyldebeast & wunderliebe gevestigd in Groningen en Amsterdam organiseert maandelijks  Mengvoer. Dit zijn een soort van challenges .Maar wat houdt zo’n challenge nu precies in? Zij zelf omschrijven het als volgt: 2 sprekers, 2 onderwerpen, 0 samenhang? Sprekers over onderwerpen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben gaan samen met het publiek op zoek naar een gemeenschappelijke basis.

Sprekers

Twee sprekers krijgen ieder 30 minuten voor hun eigen verhaal, zonder verbinding met elkaar te maken. Na afloop gaan de sprekers en het publiek met elkaar in discussie en borrelen er nieuwe ideeën op.De titel mengvoer zal nu waarschijnlijk ook wel iets duidelijker worden. Twee totaal verschillende disciplines die proberen te mengen of voer voor iets nieuws zijn. Geholpen door het aanwezige publiek.

Maand mei editie

In de maand mei is het thema Buzz Lightyear & de Watergeuzen.  Buzz Lightyear kent u waarschijnlijk wel van de Pixar film Toy Story. Nu komt Buzz Lightyear niet zelf. Wel Brian Green die Character Supervisor is bij Pixar. Brian werkt al 20 jaar bij Pixar is van oorsprong Australisch en heeft aan meerdere grote Pixar films bijgedragen. Zoals Toy Story, Ratatouille, Monster Inc enzovoort.

De Watergeuzen

De Watergeuzen is weer een heel ander verhaal en geschreven door Anne Doedens. Anne is historicus en schrijver van het boek ‘ De Watergeuzen, een vergeten geschiedenis, 1568-1575’.  Watergeuzen waren de vrijbuiters, avonturiers en piraten uit de begintijd van onze nationale onafhankelijkheidsstrijd. Anne is een Nederlandse historicus die veelal schrijft over lokale en regionale geschiedenis.

Mengvoer

Nu vraagt u zich natuurlijk af wat kunnen deze twee zo ontzettend verschillende onderwerpen nu met elkaar gemeen hebben??? En dat is nu ook net de reden waarom goldmund wyldebeast &wunderliebe deze mengvoer sessies organiseren. De interactie tussen twee zeer verschillende onderwerpen, het publiek en de twee sprekers. Wat voor interessants gaat daar uit voortkomen?

Datum en tijd

Lijkt je dit wel wat om samen met de rest van het publiek en sprekers achter de gemeenschappelijke basis van deze twee onderwerpen te komen? Dan kan dat zeer zeker. Dinsdag 22 mei gaat dit alles gebeuren. Het start om 19.30 en eindigt om 22.00. De locatie is het Grand Theatre in Groningen. Grote Markt 35 9711 LV . Op de volgende site kun je je registreren zodat je erbij kunt zijn.https://www.eventbrite.nl/e/tickets-mengvoer-buzz-lightyear-de-watergeuzen-45411246260

 

House of media mocht voor deze bedrijven bijdragen aan kennis en vaardigheden