menu

Creëren en publiceren van krachtige Motion Infographics

Wat zeggen onze cursisten:


grade grade grade grade grade
Ik zou House of media aanbevelen door in de eerste plaats de menselijke aanpak, die werkt bij mij.
Jaap Bruynzeel Lees verder »

Motion Infographics, dat is momenteel de beste en snelste manier om je boodschap over te brengen. Een stilstaand plaatje zegt al veel. Maar een geanimeerde infographic zegt nog zoveel meer. Animaties en video zijn ideaal om te verspreiden via social media. Wil je je publiek bereiken dan is een pakkende geanimeerde infographic een krachtig middel.

Hoe moeilijk is dat nu eigenlijk zo’n infographic maken?

Nou allereerst moet je natuurlijk begrijpen hoe vormen, kleuren, beelden en teksten communiceren. En daarvoor bieden wij de opleiding Grafische media Vormgever aan. Hiermee leg je de basis van elk ontwerp. Kennis van de pakketten Photoshop, InDesign en Illustrator is voor een DTP’er vormgever onmisbaar. Dus ik ga ervan uit dat die kennis al aanwezig is. Om informatie op een speelse en beeldende wijze te visualiseren moet je leren hoe grafieken en illustraties cijfers en feiten kunnen visualiseren. Dat leren we je in de cursus Communiceren met Infographics.

Wil je zelf aan de slag met het ontwerpen van infographics dan leer je dat in de cursus Infographics maken met Adobe illustrator. Je hebt dan al wel voldoende kennis van Illustrator nodig. Want we gaan direct aan de slag met de verschillende grafieksoorten en het creëren van pakkende illustraties.

En hoe maak je geanimeerde infographics?

Daarvoor zou je het beste kunnen leren animeren met Adobe After Effects. We hebben een speciale cursus hiervoor ontwikkeld Motion Infographics maken met Adobe After Effects. Maar kennis van videomontage met Adobe Premiere is dan eigenlijk ook aan te raden. Dan kun je animaties mixen met realistische beelden en kun je elke productievorm aan. Nog een snufje kennis van audio en een eerste kennis met 3D visualisaties en beeldbewerking en jij kunt elk idee gaan realiseren.

Of je laat je opleiden tot Informatie Media Vormgever.

Heb je kennis en ervaring in Photoshop en Illustrator dan kun je je direct laten opleiden tot Informatie Media Vormgever bij House of media. Deze opleiding is zorgvuldig samengesteld en voorziet in kennis in het leren communiceren met infographics. Zowel statisch als geanimeerd. Je leert audiovisuele producties te maken en er wordt zeer veel aandacht besteed aan animeren en het mengen van technieken. Aan het einde van de opleiding voel je je als een vis in het water als het gaat om video, audio, animatie, illustraties, afbeeldingen en infographics.

House of media mocht voor deze bedrijven bijdragen aan kennis en vaardigheden