menu

310

ePub’s maken met InDesign

ePUB’s vervaardigen met Adobe InDesign

ePUB’s of e-publicaties worden voor verschillende producties ingezet. Zo kun je denken aan leesboeken (romans, studiemateriaal, jaarverslagen, rapporten etc.), maar ook aan boeken of tijdschriften met een meer illustratief (en interactief) karakter als kinderboeken, kookboeken, reisgidsen etc. Beide varianten kun je uitstekend vervaardigen als ePUB: gaat het om een leesboek, dan kies je voor een Reflowable ePUB, waarbij de lezer grotendeels zelf de vormgeving kan bepalen. In deze variant kan de lezer bijvoorbeeld zelf het lettertype en -grootte instellen. De reflowable ePUB leent zich ook bij uitstek voor een kantooromgeving: vanuit de ePUB kun je snel en makkelijk teksten markeren en bijvoorbeeld delen via mail of social media met collega’s.

Fixed Layout ePUB

Is het in je productie echter van belang dat de vormgeving zo blijft als jij het bedacht had? Kies dan voor een Fixed Layout ePUB (FXL). De vormgeving staat als een huis en de lezer krijgt dat te zien wat jij gemaakt hebt!

ePUB verrijkt met media

Met ePUB3 als nieuwe standaard hebben beide publicatievarianten (Reflowable en FXL) bovendien nu extra mogelijkheden: voeg verrijkte media en interactieve elementen toe (audio, video, animaties) en je productie is helemaal klaar voor de hippe look en feel van tegenwoordig!

Open en vrij publicatie formaat

Het ePUB-formaat is een open en vrij formaat. Je kunt deze in eigen beheer of via een uitgeverij verspreiden, gratis of tegen betaling. Via je eigen website, mail of te koop in een electronische boekenwinkel. Kortom: het ePUB-formaat biedt vele mogelijkheden.

Doel

Na het volgen van deze training ben je in staat om professioneel en efficiënt ePUB’s te vervaardigen. Je leert hoe je met gebruik van Adobe InDesign een ePUB vormgeeft en opmaakt en hoe je deze kunt exporteren. Daarnaast maak je kennis met hoe je de bronbestanden van een ePub kunt openen, lezen en bewerken.

Doelgroep

Grafici, DTP’ers, webdesigners en vormgevers die ePUB’s willen vervaardigen.

De cursus Elearning: ePub's vervaardigen is gevalideerd door Registerleraar.

Voor meer informatie: bezoek Registerleraar.nl

Motion Infographics maken met Adobe After Effects

Cursus Motion Infographics met After Effects Beeld en kleur communiceren sneller dan geschreven teksten. We leven in het informatietijdperk en de vraag naar efficiënt en snel communiceren is enorm toegenomen. Na de Infographic neemt de motion …

Wat krijg je als je voor Klassikale Cursus kiest?

Wat krijg je als je voor Blended Leren kiest?

Wat krijg je als je voor E-learning kiest?

House of media mocht voor deze bedrijven bijdragen aan kennis en vaardigheden