menu

647

Weblayout met HTML & CSS

Cursus Weblayout met HTML & CSS

Het layouten van webpagina’s. Leer met behulp van HTML en CSS om pagina’s exact zo vorm te geven zoals je wilt. Hiervoor maak je gebruik van het zogeheten boxmodel. Met CSS kun je de vormgeving en de plaatsing van teksten, afbeeldingen en overige media exact bepalen. Zowel statisch als responsive.

De box en het layouten van webpagina’s

Dankzij het zogeheten boxmodel ben je in staat om tekst, afbeeldingen en overige media exact te positioneren en vorm te geven zoals je dat wilt. Hiermee bepaal je de layout van de webpagina. Je leert de boxeigenschappen op de juiste manier in te zetten en te benutten. Elke webpagina wordt opgebouwd uit speciaal hiervoor in het leven geroepen html5-elementen (header, nav, aside, footer en div). In dit hoofdstuk leer je alle mogelijke vormen van layout te creëren.

Positioneren van elementen

Soms moeten elementen zich natuurlijk gedragen in de ‘flow’, maar soms wil je de positie en het gedrag van elementen exact kunnen bepalen. CSS biedt hiervoor specifieke position-stijlopdrachten. Leer hoe je een webpagina-layout maakt in flexibele kolommen maar ook hoe je kaders op vaste posities kunt zetten.

Doel

Na het volgen van deze cursus kun je met behulp van HTML en CSS webpagina’s layouten. Je beheerst de wijze waarop je dankzij het boxmodel elk element op de pagina kunt positioneren en vormgeven.

Doelgroep

Iedereen die webpagina’s zelf wil kunnen vormgeven en layouten met behulp van HTML & CSS. Ook webdesigners die voornamelijk websites maken met een CMS hebben baat bij de kennis en inzichten van deze cursus. Want als je aanpassingen wilt kunnen maken in een template dan is kennis van de broncode onmisbaar.

De cursus Webdesign is gevalideerd door Registerleraar.

Voor meer informatie: bezoek Registerleraar.nl

Webdesign met HTML5 & CSS3

Webdesign met HTML5 en CSS3 Leer hoe je webpagina’s structureert met de juiste HTML-tags en hoe je met CSS de layout en de vormgeving van een webpagina aanpast naar jouw wensen. HTML en CSS zijn voortdurend …

Wat krijg je als je voor Blended Leren kiest?

Wat krijg je als je voor E-learning kiest?

House of media mocht voor deze bedrijven bijdragen aan kennis en vaardigheden