menu

nieuwe cursus starten met Lightroom

Wat zeggen onze cursisten:


grade grade grade grade grade
De begeleiding was zeer kundig en motiverend met duidelijke uitleg.
Alie Goeree Lees verder »

Nieuwe cursus

We zijn op dit moment weer bezig met de ontwikkeling van een nieuwe cursus. De ene cursus is nog maar net klaar of de volgende dient zich al weer aan. Het is natuurlijk belangrijk om de nieuwste technieken en ontwikkelingen te blijven volgen. De creatieve industrie is een dynamische wereld. Deze keer is één van onze docenten aan de slag gegaan met Lightroom. Als alles naar wens verloopt staat deze cursus eind april op de schappen.

Wat is Lightroom precies?

De volledige naam van dit programma is Adobe Photoshop Lightroom maar kortweg dus Lightroom. Het is een software programma voor het beheren, bewerken en afdrukken van je foto’s. Met het programma kun je het gehele proces dat je foto’s op je computer doorlopen beheren. Daarom wordt het programma ook wel workflow software genoemd. Nu zullen veel mensen denken wat is dan precies het verschil met Photoshop? Daar kun je toch ook foto’s bewerken en afdrukken? Dat klopt inderdaad. Lightroom en Photoshop zijn beide foto bewerkingsprogramma’s gemaakt door Adobe.

De verschillen tussen Photoshop en Lightroom

Ondanks dezelfde maker zijn het twee heel verschillende programma’s. Lightroom is een foto bewerkingsprogramma en Photoshop een pixel bewerkingsprogramma.Daarnaast hebben ze totaal verschillende doelgroepen. Lightroom is in 2017 op de markt gekomen en is puur en alleen gemaakt voor (digitale) fotografen. Photoshop bestaat natuurlijk al veel langer en is bedoeld voor fotografen, illustratoren, grafisch ontwerpers, en webdesigners. Maar er zijn ook beroepen waaraan je in eerste instantie niet zou denken dat deze gebruik maken van Photoshop. Je moet dan denken aan orthodontie of plastische chirurgie. In het kort de medische wereld. Omdat Photoshop voor zoveel verschillende doelgroepen werd ontwikkeld zijn er erg veel functies die je als fotograaf dus nooit gaat gebruiken. Bij Lightroom zal je dit niet overkomen. Het is een stuk duidelijker georganiseerd en het programma is opgebouwd in verschillende modules.

Starten met Lightroom

In deze nieuwe cursus starten met Lightroom neemt onze docente en tevens professioneel fotografe Judith je mee aan de hand door het programma. Omdat ze zelf op professionele basis gebruik maakt van het programma kan ze je alle tips & trucs  laten zien. Judith zal je op een duidelijke manier met hier en daar een kwinkslag alles over de beginselen van Lightroom vertellen en laten zien. Hou dus onze site in de gaten wil je binnenkort aan de slag met Lightroom. Via de volgende link krijg je een beetje een idee van de foto’s die Judith maakt als fotografe. http://www.judithvandermeulen.com/ 

House of media mocht voor deze bedrijven bijdragen aan kennis en vaardigheden