menu

Nieuwe opleiding: Informatie Media Vormgever

Wat zeggen onze cursisten:


grade grade grade grade grade
De begeleiding was zeer kundig en motiverend met duidelijke uitleg.
Alie Goeree Lees verder »

Informatie Media Vormgever

Communiceren kunnen en doen we allemaal. Maar het overbrengen van (complexe) informatie en boodschappen? Dat vereist heel wat meer kunde en inzicht. Daarom bij House of Media een nieuwe opleiding Informatie media vormgeving. Als Informatie Media Vormgever werk je met beeld, video, animatie en geluid. Je maakt videoreportages, reclamefilmpjes, motion graphics en infographics. Social Media en internet is het publicatieplatform. In deze nieuwe opleiding leer je hoe je de wens van een opdrachtgever omzet naar het juiste eindproduct.  Daarvoor moet je leren hoe je de essentie van een boodschap, de kern van een verhaal, kunt omzetten in een krachtige en duidelijke visualisatie.

Voor wie is deze nieuwe opleiding geschikt?

De cursus is bestemd voor dtp’ers, grafici, webdesigners en vormgevers die zich willen bekwamen in het maken van audio visuele producties en (geanimeerde) infographics. Informatie Media Vormgevers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van een breed scala van digitale productievormen en communicatiemiddelen. Denk aan infographics,  illustraties, afbeeldingen, layout, geluid, animatie en video. Alle mogelijke technieken die hiervoor ingezet kunnen worden hierbij gebruikt. De publicatievormen vind je meestal terug in de digitale wereld als op websites, in social media, op tv etcetera. Een  Informatie Media Vormgever is van nature creatief en inventief maar heeft daarnaast voldoende kennis en vaardigheden in het beheersen en omgaan met computers, diverse grafische en media pakketten.  En heeft genoeg technische kennis van verschillende productievormen. Verder heeft hij/zij interesse in- en laat zich inspireren door nieuwe ontwikkelingen en technieken.

Inhoud van de nieuwe opleiding

De volgende onderwerpen komen in deze cursus.aan bod.

  • » Het maken van infographics met Adobe Illustrator.
  • » Audiovisuele producties maken met Adobe Premiere en Audition
  • » Moving Infographics maken met Adobe After Effects
  • » 3D met Adobe After Effects en Cinema 4D-lite.

Zoals je aan de hiervoor genoemde onderwerpen kunt zien is het wel noodzakelijk dat je een goede beheersing en kennis van de programma’s Adobe Ilustrator en -Photoshop hebt. De cursus start op 4 september  en je kunt je nu al inschrijven. De opleiding  is op de dinsdagen ingepland en loopt tot en met 29 januari.  Klik hier voor meer informatie

House of media mocht voor deze bedrijven bijdragen aan kennis en vaardigheden