menu

Word een creatief Monster!

Wat zeggen onze cursisten:


grade grade grade grade grade
de opleiding heeft mij op een heel gedegen manier klaargestoomd om van vormgeven mijn beroep te maken
Mirjam Pijning, MIRVI vorm & inhoud Lees verder »

Social media is hèt medium waarop je informatie bij uitstek op een zeer creatieve wijze kunt presenteren. Met de juiste kennis van software en technieken kun je informatie op zoveel diverse manieren creëren. Leer hoe je kunt communiceren met impact. Verrijk afbeeldingen en video met pakkende animaties.

Met één ontwerp kun je tientallen publicaties creëren

Bedenk een volledige campagne. Ontwerp bijvoorbeeld een infographic met Adobe Illustrator die je kunt laten drukken of printen. Een infographic is meestal een langwerpige poster die je van boven naar beneden afleest. Zet deze statische infographic ook online op Pintarest. Het langwerpige formaat is op Pintarest juist een ideaal formaat.

Maak dan een geanimeerde versie van de infographic. Ook deze kun je posten op Pintarest, want Pintarest ondersteunt video en animated gifs. Splits de infographic op in kleine zelfstandige mini-infographics, die je ook weer kunt voorzien van animaties en post ze als videoformaat op Instagram, twitter, LinkedIn, facebook etc. Exporteer je naar Animated gif dan kun je de publicatie ook als animatie verspreiden via de mail (gmail). En natuurlijk kun je al deze publicaties ook online zetten op de website.

Opleiding Informatie Media Vormgever

De opleiding Informatie Media Vormgever leert jou hoe je met Photoshop, Illustrator, Premiere, Auditon, After Effects en Cinema 4DlLite de meest prachtige geanimeerde video- en animatie producties kunt maken die je dan kunt publiceren op social media en het web. Om aan de opleiding te kunnen deelnemen heb je al wel enige kennis en ervaring met Photoshop en illustrator nodig.

Je leert specifieke technieken van Illustrator om krachtige infographics te maken. Je leert hoe je video monteert, animeert met illustraties, muziek en geluidseffecten in Premiere. Je leert te animeren in After Effects en dit te combineren met video, afbeeldingen, illustraties, muziek en geluidsefecten. En natuurlijk ontbreekt ook het 3D niet van Cinema 4DLite die nu geïntegreerd is in After Effects. Maak van je video een cinemagraph, ook wel moving Photography genoemd. Dat is een foto waarin één deel beweegt. Dat zijn magische beelden die het zeer goed doen op social media.

Ben je vormgever, dtp’er, webdesigner of een communicatief medewerker met creatieve skills of ambitie? Dan heb je met deze kennis ineens zoveel meer te bieden.

House of media mocht voor deze bedrijven bijdragen aan kennis en vaardigheden